Pittige sprookjes van Grimm in Zeeuwse Concertzaal  

1 mei brengt THEATRA, de theatervereniging van University College Roosevelt (UCR), in de Zeeuwse Concertzaal de voorstelling The Brothers Grimm Spectaculathon. Daarin gaat alles net anders dan in de originele sprookjes van Grimm.

Er was eens, lang geleden in een land hier ver vandaan een meisje met zwart haar, dat samenleefde met zeven dwergen. Alleen deed niet zij de afwas, dat deden de dwergen. Ze kookten ook en maakten de bedden op. De Sneeuwwitje van , is net anders dan anders. In hun voorstelling The Brothers Grimm Spectaculathon gaan alle sprookjes die je kent nét even anders. In een voorstelling van anderhalf uur komen alle bekende sprookjes van de gebroeders Grimm voorbij – en ook een paar minder bekende.   

Al weken zijn de 22 leden van de cast aan het repeteren om een geweldige show neer te zetten. De voorstelling vindt plaats op woensdag 1 mei in de Zeeuwse Concertzaal. Veere van den Berg (19) speelt als verteller een van de hoofdrollen in het stuk. Niet alleen de verhaallijnen, ook de afloop in deze sprookjes is vaak anders, zegt ze. Tegenwoordig kent iedereen de verhalen zoals Disney ze verfilmd heeft, maar bij de gebroeders Grimm liepen ze vaak helemaal niet zo goed af.

Dat betekent overigens uiteraard niet dat het een zware serieuze avond wordt, het publiek kan juist een avond vol humor verwachten. De studenten die de Spectaculathon opvoeren komen uit landen van over de hele wereld en de voertaal op UCR is Engels. Het stuk wordt dan ook in het Engels opgevoerd. Daarom is de minimum leeftijd voor de voorstelling 12 jaar. Kaartjes kosten voor niet-studenten 8 euro en zijn te koop op de website van de Zeeuwse Concertzaal. 

De zaal gaat open om 19.30 en de voorstelling begint om 20 uur.