Opluchting bij Kees, hij mag tóch terug naar zijn oude pand

Kees van Kampen heeft een nieuwe plek voor zijn winkel die vol staat met tweedehandsspullen. 25 jaar lang woonde en werkte hij aan de Langevieleweg in Middelburg, totdat hij van Woongoed hoorde dat  z’n huis tegen de vlakte zou gaan. “Dat was een aardschok.”

Hij is met Woongoed op zoek gegaan naar een tijdelijke nieuwe locatie. Dat ging niet vanzelf, maar de aanhouder wint. “Ze moesten die vervelende Van Kampen ergens onderbrengen”, zegt hij cynisch over zichzelf. Kees zit nu tijdelijk in een garagebox midden in het centrum en is tien weken bezig met verhuizen. De garage blijkt wel te klein: “Dit is nog maar de helft.”

Tussen de klokken, kopjes, delfsblauwe schoteltjes en zijn dierbare blikkenverzameling, staan zijn privéspullen. “Ik zit nu in een wisselwoning en die is te klein.” Op zolder staan daarom nu 25 bananendozen vol met cd’s, want Kees is ook nog eens muziekliefhebber.

Terug naar de wijk

De garage is tijdelijk. Over veertien maanden mag hij toch weer terug naar z’n oude adres, in een nieuwbouwwoning. “Laat die veertien maanden maar heel snel gaan. Ik ben honkvast zeg maar.”

Eerder zei de woningcorporatie nog dat de winkel niet kon terugkeren. Dat besluit is nu teruggedraaid. Kees heeft niet alleen zin om terug te gaan omdat hij daar na 25 jaar een begrip is geworden met z’n winkel, ook omdat hij z’n buren mist: “Ik was de ogen en oren van de straat. Ik weet alle ins- en outs van iedere wijkbewoner.”

Bron: Omroep Zeeland