Omroep Zeeland verhuist naar nieuwbouw aan de Prins Hendrikweg Vlissingen

Omroep Zeeland gaat verhuizen naar een nieuwe locatie aan de Prins Hendrikweg, bij de Kenniswerf in Vlissingen. Het mediabedrijf is nu gevestigd in Oost-Souburg. De omroep heeft overeenstemming bereikt met vastgoedontwikkelaar Kennedy West uit Hulst, de eigenaar van het terrein bij de Keersluisbrug waar voorheen Rijkswaterstaat was gevestigd. Kennedy West gaat het terrein opnieuw ontwikkelen onder de naam ‘Hendrik Dock‘.

In de te ontwikkelen gebouwen is naast de ruimtes voor de omroep ook ruimte voor bedrijven en horeca voorzien. Volgens directeur Mike Ackermans van de omroep is de organisatie opgetogen over zowel locatie als het ontwerp van de nieuwbouw. De huidige gebouwen aan de Kanaalstraat in Oost-Souburg voldoen niet meer en vergt veel onderhoud. De omroep heeft ook naar andere locaties in Vlissingen gekeken, waaronder de Machinefabriek, en daarnaast naar plekken in andere gemeenten.

Nieuwe samenwerkingen

Dat Omroep Zeeland nu voor deze locatie heeft gekozen stemt de gemeente Vlissingen natuurlijk ook zeer tevreden, zei wethouder Geoffrey Sips. Bovendien maakt de plek vlakbij de Hogeschool Zeeland en andere onderwijs-, cultuur- en onderzoeksinstellingen ook weer nieuwe samenwerkingen mogelijk. Directeur Mike Ackermans van Omroep Zeeland is afkomstig uit Amsterdam en zag daar de ontwikkelingen rondom de terreinen van de voormalige scheepswerf NDSM. Rond het Scheldekwartier en de Binnenhavens in Vlissingen is ook veel moois mogelijk, zag hij.

Gebouwen Rijkswaterstaat

Ontwikkelaar Kennedy West is uiteraard blij met Omroep Zeeland als eerste huurder van de te realiseren nieuwbouw. Behalve de omroep komen er zo’n 140 hotelappartementen in Hendrik Dock, zegt directeur Ivo Mattheeuws van Kennedy West. Ook de watersportvereniging achter het oude, wat rommelige gebouw dat vroeger van Rijkswaterstaat was, is blij met de ontwikkelingen, zegt hij. Verder komen er bovengrondse parkeervoorzieningen. Kennedy West wil de nieuwbouw in 2026 gerealiseerd hebben en kunnen openen voor de omroep en andere nieuwe huurders. De oude gebouwen worden gesloopt.

Vlnr. Wethouder Geoffrey Sips, directeur Mike Ackermans van Omroep Zeeland, wethouder Coen Bertijn, Ivo Matteeuws van Kenndy West.