Na kentekenparkeren ook introductie digitale gehandicaptenparkeervergunning in de gemeente Middelburg

Met de digitalisatie van het kentekenparkeren op straat in de gemeente Middelburg, introduceren ze in de loop van het tweede kwartaal van 2024 ook een nieuwe digitale parkeervergunning voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK).

Heeft u een Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK) voor bestuurders of passagiers? Dan kunt u gratis een gehandicaptenparkeervergunning (GPV) aanvragen waarmee u in het centrum van Middelburg op alle openbare parkeerplaatsen van Middelburg gratis kunt parkeren. U kunt deze vergunning ook aanvragen als u niet in Middelburg woont.

U mag straks niet gratis parkeren op een betaalde parkeerplaats met alleen uw Europese Gehandicaptenparkeerkaart. Daarvoor heeft u ook de gehandicaptenparkeervergunning (GPK) nodig.

Met een Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunt u wel:

  • Gratis parkeren op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen in Middelburg;
  • U moet uw gehandicaptenparkeerkaart altijd duidelijk zichtbaar achter de voorruit plaatsen.

Wie komt er in aanmerking voor een gehandicaptenparkeervergunning:

  • U dient in het bezit te zijn van een geldige Europese Gehandicaptenparkeerkaart.
  • Uw gehandicaptenparkeervergunning is geldig in combinatie met uw Europese Gehandicaptenparkeerkaart. Uw gehandicaptenparkeerkaart moet daarom altijd duidelijk zichtbaar achter de voorruit liggen. Ook als u een gehandicaptenparkeervergunning heeft.
  • De vergunning is maximaal één jaar geldig. U kunt deze straks digitaal aanvragen en verlengen via het parkeerloket op de website van de gemeente Middelburg.
  • De vergunning is gekoppeld aan één kenteken.

Alle nieuwe GPK-houders krijgen volgend jaar automatisch een gratis Gehandicaptenparkeervergunning (GPV) gekoppeld aan de gehandicaptenparkeerkaart (GPK).

Vooraf de inwerkingtreding van de nieuwe GPV worden alle bestaande GPK-houders die in de gemeente Middelburg staan ingeschreven per brief geïnformeerd over hoe zij in aanmerkingen kunnen komen voor een GPV.