Middelburg werkt aan loket voor vragen over ouderschap, relatie en echtscheiding

Er komt een loket waar inwoners van Middelburg terechtkunnen met vragen over ouderschap, relatie en echtscheiding. Dat laat het college van B&W van Middelburg weten in antwoord op vragen van de SGP hierover.

De SGP heeft om een ‘relatieloket’ gevraagd voor vragen om hulp en informatie bij problemen in de relatie, zodat de drempel voor hulpverlening laag is. Volgens het college van B&W werken Maatschappelijk Werk Walcheren en Welzijn Middelburg aan de inrichting van een sociaal team dat bij deze ondersteuningsvragen kan helpen. Zij openen een fysiek loket waar inwoners terechtkunnen.

Impact op kind

Het college erkent dat een echtscheiding impact heeft op het leven en de ontwikkeling van een kind. ‘We vinden het cruciaal dat hulp hierbij laagdrempelig en vindbaar is bijvoorbeeld bij het sociaal team. Elke situatie is anders en hulp moet hierop aansluiten’, staat in de beantwoording van de SGP-vragen.

Het is de bedoeling dat het loket inwoners wegwijs maakt in het hulpaanbod dat er al is. Zo kunnen ouders hun vragen over opvoeding stellen bij de jeugdgezondheidszorg. Wanneer meer specialistische ondersteuning nodig blijkt, zijn er ook diverse jeugdhulpaanbieders die een gezin kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld door middel van intensieve pedagogische thuisbegeleiding.

Professionals kunnen voor informatie en advies specifiek over echtscheidingsproblematiek terecht bij Kind in Scheiding Zeeland. En ook ouders en kinderen kunnen daar zelf terecht.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland.