Middelburg, Vlissingen en Veere sluiten zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

Middelburg, Vlissingen en Veere hebben zich vandaag aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem (M.). De gemeenten ontvangen vanaf nu via M. signalen over criminaliteit en fraude en kunnen zo nodig actie ondernemen. M. is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit, bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, overvallen, mishandeling, wapen- of mensenhandel, corruptie en brandstichting. Maar ook met informatie over fraude en onverklaarbaar vermogen kunnen inwoners bij M. terecht.

“Door de samenwerking met M. krijgen we meer informatie en kunnen we beter de criminaliteit aanpakken. Daarbij hebben we de ogen en oren van onze inwoners hard nodig”, aldus de burgemeesters van de drie gemeenten. M. is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. De anonimiteit van de melder staat altijd centraal. Marc Janssen van Meld Misdaad Anoniem: “Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft.”
M. is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.

De ondertekening van de samenwerking met Misdaad Anoniem. Van links naar rechts: Marc Janssen (M.) en de burgemeesters Bas van den Tillaar (Vlissingen), Harald Bergmann (Middelburg) en Frederiek Schouwenaar (Veere).