Met sterke verhalen dwalen door de geschiedenis van Middelburg

Zondag 5 mei kun je samen met verhalenverteller Johannes van Theatergezelschap Stadsavonturen een duik nemen in de geschiedenis van Middelburg. Tijdens de StoryTrail Theaterwandeling beleef je de mooiste historische verhalen uit de stadsgeschiedenis.

Op de gevel van het Middelburgse stadhuis staat een lange rij graven en gravinnen. De negende van links is Graaf Willem de Tweede. Ooit zwaaide hij de scepter in Zeeland. Hij was koning van Duitsland, en hij had zelfs keizer kunnen worden. Maar het liep slecht met hem af. Hoe dat precies is gegaan? Dat is een van de dingen die je gaat ontdekken tijdens de wandeling. 

Verteller Johannes laat je de opkomst en ondergang van Graaf Willem in geuren en kleuren beleven. Gaandeweg deze vertelwandeling maak je kennis met nog veel meer historische Middelburgers en sta je oog in oog met uitvinders, ontdekkingsreizigers, stoere matrozen en sluwe oplichters. De StoryTrail Theaterwandeling Middelburg begint op zondag 5 mei 2024 om 11:00 uur. Aan deelname zijn wel kosten verbonden. Reserveren vooraf is noodzakelijk www.storytrail.n//stadswandeling/middelburg.nl