Kathleen Ferrier presenteert Van Randwijklezing

De jaarlijkse Van Randwijklezing zal dit jaar zal worden gepresenteerd door de gerenommeerde voormalige politica en mensenrechtenactiviste Kathleen Ferrier. De lezing zal plaatsvinden in de Sint-Jacobskerk te Vlissingen tijdens het Bevrijdingsfestival Zeeland op zondag 5 mei 2024.

De Van Randwijklezing is genoemd naar de Nederlandse verzetsstrijder en journalist Henk van Randwijk en biedt een platform voor vooraanstaande denkers, leiders en activisten om hun inzichten te delen over actuele vraagstukken met betrekking tot vrijheid, democratie en mensenrechten. Kathleen Ferrier was namens het CDA actief in de Nederlandse politiek en is een toegewijd pleitbezorger voor inclusie, diversiteit en rechtvaardigheid. Als voormalig lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal en als voorzitter van het College heeft zij een diepgaande betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties en een scherp inzicht in de uitdagingen waarmee onze wereld wordt geconfronteerd. Haar lezing zal ongetwijfeld inspireren en aanzetten tot reflectie, terwijl ze de erfenis van Van Randwijk eert door te spreken over de tijdloze waarden van vrijheid en verzet tegen onderdrukking.

De Van Randwijklezing is openbaar toegankelijk zijn voor alle geĆÆnteresseerden en zal plaatsvinden op zondag 5 mei 2024 vanaf 12.00 uur in de Sint-Jacobskerk te Vlissingen. Bezoekers dienen vooraf een gratis ticket aan te vragen via www.bevrijdingsfestival.nl Zonder ticket is toegang niet gegarandeerd.