In Middelburg kan je nu je rijbewijs digitaal verlengen

Sinds 1 augustus is het mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW in de gemeente Middelburg. Het rijbewijs is al na twee werkdagen op te halen op het stadskantoor.

Het digitale verlengingsproces is een aanvulling op de bestaande dienstverlening van de gemeente Middelburg en biedt inwoners de vrijheid om te kiezen welke methode het beste bij hen past. Voor degenen die de voorkeur geven aan persoonlijk contact en ondersteuning, blijft het mogelijk om het rijbewijs aan te vragen en op te halen bij het stadskantoor.

Een online aanvraag is mogelijk bij een verlenging of bij uitbreiding van categorieën van het rijbewijs. Het is niet mogelijk een eerste aanvraag van het rijbewijs digitaal aan te vragen. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het stadskantoor.

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf. Een overzicht van erkende fotografen is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl De fotograaf verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kan de inwoner met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen Na twee werkdagen kan het rijbewijs opgehaald worden op het stadskantoor. Hiervoor hoeft geen afspraak gemaakt te worden.