Geweldsincidenten tijdens Koningsdag 2023 Middelburg

Op koningsdag zijn er in Middelburg meerdere geweldsincidenten gepleegt. Dat gebeurde voornamelijk ’s avonds.

De politie onderzoekt een steekincident aan de Pottenmarkt. Een 18-jarige Middelburgse raakte daar op woensdag 27 april rond 21.15 uur gewond.

Hulpdiensten kwamen ter plaatse om de gewonde vrouw te helpen. Agenten gingen op zoek naar de dader, maar deze werd niet meer aangetroffen. De identiteit van de mogelijke dader is bekend, de politie doet een dringende oproep dat deze zich meldt. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd om daar behandeld te worden aan haar verwondingen.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van het incident. Heeft u woensdagavond rond 21.15 uur iets gezien op de Pottenmarkt? Neem dan contact via 0900-8844.

De politie heeft rond 23.10 uur nog twee mannen aangehouden. Ze zouden een taxichauffeur mishandeld hebben. Het gaat om twee 23-jarige Vlissingers. Aan de mishandeling zou een woordenwisseling vooraf zijn gegaan.

De chauffeur zou op Plein 1940 door het tweetal zijn aangevallen en mishandeld. De twee verdachten probeerden er nog met een auto vandoor te gaan maar konden kort na het incident worden aangehouden. Ze zijn ingesloten en zullen op een later moment gehoord worden. Beide mannen moesten op het politiebureau blazen om te kijken of ze onder invloed van alcohol waren. Ze bleken allebei behoorlijk onder invloed te zijn. De politie doet onderzoek en kijkt ook naar camerabeelden die mogelijk meer duidelijkheid kunnen geven. De taxichauffeur heeft aangifte gedaan.