Gemeente Veere Schoonste Winkelgebied 2022

Schoon Nederland heeft de jaarlijkse Winkelgebieden in Nederland weer onderzocht. Hieruit is gebleken dat de gemeente Veere in 2022 de schoonste winkelgebieden van Nederland had! Met een gemiddelde score van 7.7 mag de gemeente zich prijzen in Domburg, Oostkapelle, Veere en Zoutelande.  

Het resultaat is behaald door de inzet van onder andere ondernemers. Veel ondernemers zetten zich in om de eigen omgeving schoon en netjes te houden. Ook de inzet van de medewerkers van de gemeente Veere en Orionis leveren een belangrijke bijdrage aan het resultaat wat is behaald. Naast deze professionele inzet zijn er ook particuliere ambassadeurs: inwoners, die met een prikstok zwerfvuil opruimen. De gemeente Veere dankt allen voor hun inzet!

De winkelgebieden scan bestaat uit een drieledig onderzoek, enquêtes onder het winkelend publiek, interviews met ondernemers en schouwrondes. Het onderzoek is eind mei 2022 gestart. In schouwrondes zijn aan de hand van de CROW-methode aanvullende gegevens verzameld over, onder meer, de hoeveelheid zwerfafval en de staat van de winkelgebieden. De uiteindelijke schoonbeleving van het winkelend publiek is het gemiddelde cijfer dat de bezoeker gaf voor de schoonheidsgraad in het algemeen en op het moment van winkelen. In de gemeente Veere hebben 160 mensen de vragenlijst volledig ingevuld. Per winkelgebied waren dat gemiddeld 40 respondenten.

In een schoon winkelgebied blijven mensen langer, kopen ze meer en voelen ze zich prettiger. Wist je dat bezoekers maar liefst 20% langer in een schoon winkelgebied blijven en ook nog eens 10% meer uitgeven? Veel ondernemers, beheerders en gemeenten willen zich dan ook graag inzetten voor een schoon winkelcentrum. De gemiddelde score van Nederland is een 7,0.