Freek gehuldigd als beste Middelburgse Cyber Agent

De 12-jarige FreekRK werd donderdag 27 juni door burgemeester Marcel Fränzel gehuldigd als de beste Cyber Agent van de gemeente Middelburg. Hij behaalde in de game HackShield de meeste punten. HackShield is opgezet om kinderen bewust te maken van gevaren online.

De huldiging vond plaats in de burgemeesterskamer op het stadskantoor. FreekRK (spelersnaam) behaalde, van de actieve spelers, in de game HackShield de meeste punten, zelfs wel 20.985.Een hele prestatie, volgens de organisatie. Reden dat Middelburg HackShield aanbiedt is dat kinderen steeds vaker online zijn. Ze spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Dit online leven kent ook een keerzijde, omdat kinderen zich niet altijd bewust zijn van de gevaren die ze online lopen.

Kwetsbare groep

Daardoor zijn ze een kwetsbare groep en makkelijke prooi voor hackers en andere online criminelen. De gemeente Middelburg roept kinderen tussen de 8 en de 12 jaar oud op om HackShield te spelen en Junior Cyber Agent te worden. HackShield is een Cybersecurity game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Freek had goed in de gaten dat banken dus echt nooit om gegevens vragen.

Reden genoeg om Freek officieel te huldigen als beste Junior Cyber Agent van de gemeente Middelburg met een echt certificaat. Daarnaast kreeg hij een cadeaubon. Ook aan zijn klasgenoten is gedacht. Zij krijgen van Freek een bon van ijssalon A Domani in Middelburg om een ijsje te halen namens de burgemeester.

Foto: Gemeente Middelburg