Feestelijke uitreiking Blauwe Vlag 2023 gemeente Veere

De trend om duurzaam met toerisme en recreatie om te gaan neemt nog steeds toe. Dit is onder meer te zien aan de toename van het aantal Blauwe Vlag jachthavens en stranden in ons land. Dit jaar zijn er vekregen 134 jachthavens en 61 stranden de Blauwe Vlag.

De Blauwe Vlag wordt elk jaar uitgereikt door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de stichting overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.

De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. Op 11 mei 2023 reikte Helga van Leur deze onderscheidingen uit op het strand van de Wassenaarse Slag. 

In navolging van de uitreiking van de Blauwe Vlag op donderdag 11 mei, opent de gemeente Veere, samen met de Stichting Strandexploitatie (SSV), het strandseizoen door het hijsen van de Blauwe Vlag. De Blauwe vlag wordt gehesen door Wethouder Steketee. Dit zal plaatsvinden op vrijdag 12 mei tussen 15.00 en 16.00 uur bij badpost Domburg naast het strandpaviljoen Oaxaca. Tijdens dit moment wordt ook aandacht geschonken aan de vier zonnebrandpalen die in samenwerking met de SSV worden geplaatst.