Eerste Kilo Sale winkel van Zeeland feestelijk geopend in Middelburg

Op vrijdag 10 februari 2023 opent Lizanne Hennessey haar winkel in vintage kleding en accessoires in Middelburg: Kilo Sale Zeeland aan Achter de Houttuinen op nummer 18. Dit is de eerste ‘Kilo Sale’ van Zeeland. De winkel gaat om 09:00 open, maar de officiële opening wordt om 10:00 verricht door wethouder van milieu en duurzaamheid Jeroen Louws. 


In de winkel hangt duurzame vintage kleding uit de jaren 50 t/m ‘00, met hier en daar hoge-kwaliteit ‘preloved’ kleding uit de afgelopen tien jaar. Alle kleding en accessoires worden verkocht voor een vaste prijs van €25,- per kilo en er is geen minimum gewicht of bedrag. Je weegt je items net als groente in de supermarkt! Betalen kan met pin, creditcard of Apple/Google Pay. Je vindt er merken zoals Ralph Lauren, Calvin Klein, Adidas, Champion, Nike en Fruit of the Loom. Van lekker warme en kleurrijke truien, spencers, flannels en ski jassen tot American sportswear, tracksuits en college hoodies. Van high waist jeans, kleurrijke shirts, heren broeken en blazers tot trench jassen, rokken, jurken en nog heel veel meer. Daarnaast zijn er echte vintage parels te koop, zoals originele vintage band shirts, onder de merken Miss Lizz en VTGThreadsNL. En dit is pas het begin! Binnenkort volgt ook de lentecollectie.

In de winkel komt een care & repair hoek met naaimachine en fournituren om de gekochte items zelf, of tegen een kleine vergoeding door Kilo Sale Zeeland, aan te passen of in te nemen. Daarnaast wilt Lizanne ook diverse evenementen organiseren zoals styling & upcycling workshops en een ‘Trashion Fashion’ show. Houdt de Instagram pagina van Kilo Sale Zeeland in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en geplande evenementen. 

De Kilo Sale Zeeland is iedere vrijdag en zaterdag geopend van 09:00 – 17:00.

De Specialty coffee bar & Healthy foodJohnson’s uit Vlissingen verzorgd heerlijke bite-size brownies en cake en daarnaast is er ook een barista van Outdoor coffee roasters uit Wolphaartsdijk aanwezig om klanten te voorzien van heerlijke koffie. Ben je geen koffieliefhebber? Er is thee voor de theeleuten onder ons en fris in een retro koelkast aanwezig om in de Amerikaanse sferen te komen. De feestelijke opening start om 09:00 en duurt tot 17:00. 


Studentenvoordeel
Iedere laatste zaterdag van de maand is het studentenkorting-dag bij de Kilo Sale Zeeland. Op deze dag betalen studenten geen €25,- per kilo, maar €20,- per kilo op vertoon van een geldige studentenkaart.