Eerste editie Piekstroom in Vlissingen smaakt naar meer

Podium de Piek in Vlissingen organiseerde 28, 29 en 30 juni voor het eerst Piekstroom, als bescheiden alternatief voor Festival Onderstroom. Dat ging dit jaar niet door vanwege de ondergang van organisator Cultuurwerf. Getuige de reacties was het een geslaagd initiatief.

Herr Marie speelde vrijdagavond 28 juni in de Piek. De uit het Saarland afkomstige band kwam speciaal voor dit concert naar Vlissingen. Helaas was de belangstelling nog wat magertjes, met slechts enkele tientallen bezoekers. Duitse muziek wordt hier niet zo vaak geprogrammeerd en de vele Duitse toeristen in Zeeland ten spijt, valt het niet zo mee om hun belangstelling te trekken. Publiciteit en de juiste doelgroepen bereiken vormen voor veel muziekevenementen een lastig vraagstuk. Het enthousiasme van de band leed er niet onder en de combinatie van een standaardbezetting van zang, gitaar, bas en drums met een trombone was bijzonder.

Mart Hillen

Zaterdagmiddag 29 juni was de beurt aan Popsport, een coachingtraject voor Zeeuwse jonge, talentvolle muzikanten, bands, dj’s en producers die verder willen komen met hun eigen muziek. De jonge gitaarvirtuoos Mart Hillen trok wel een bijna volle zaal. Dit was een zitconcert, maar een deel van het publiek koos ervoor te gaan staan. Hillen brengt onder meer een zeer knappe one man-versie van Bohemina Rhapsody van Queen en biedt een zeer onderhoudende show. Zondagmiddag 14.00 uur speelde troubadour Tijl Damen in de Piek.

Straatmuzikanten in de Stad

Zondagmiddag volgde het laatste onderdeel Straatmuzikanten in de Stad. Dat viel gelijk met koopzondag in Vlissingen en mede daardoor was het lekker druk in de binnenstad. Op allerlei plekken waren er akoestische optredens, onder meer de akoestische pop van Sense, oudere covers van Orphan Guns, het Middelburgse Samba Entusiasta met Zuid-Amerikaanse sambamuziek, de tegendraadse klanken van Spons en Draad en de eigen liedjes van CEO & The Chairman, ofwel Hans Duine en Gudy Nijsse uit Kapelle.

Piekstroom werd geheel georganiseerd door de vrijwilligers van Podium de Piek, die deze roemruchte zaal al jaren tegen de verdrukking in en met veel inzet draaiende houden.

CEO & The Chairman op het Bellamypark (foto: Peter Urbanus)