‘Een regelrechte middelvinger’: Plan voor woningen in de Cleene Hooge stuit op felle kritiek

Een groep omwonenden van natuurgebied Cleene Hooge in Middelburg heeft felle kritiek op het nieuwe huizenplan van de gemeente. Naast het nieuwe azc dat in het natuurgebied moet komen, komen er volgens dat plan misschien ook nog eens 400 woningen bij. De omwonenden noemen het een ‘regelrechte middelvinger’ en ‘schokkend gebrek aan respect’ naar de mensen die zich uitspraken tegen verdere bebouwing op die plek.

De Cleene Hooge werd genoemd als reservelocatie om ‘als het echt niet anders kan’ 400 woningen te bouwen. Of deze er echt gaan komen, is nog niet duidelijk. Daarvoor moet eerst een beslissing komen over de andere mogelijke locaties voor nieuwe woningen, namelijk ten zuiden van meubelboulevard De Mortiere en op de locatie waar nu nog het azc is. Daar wordt in februari over besloten. Een voorstel over mogelijke bebouwing in de Cleene Hooge volgt dan in de zomer.

“Het college lijkt wel op oorlogspad”, vindt de werkgroep Omwonenden Cleene Hooge. De leden vinden het bizar dat er ondanks de groene visie voor Middelburg zo snel na het azc een beslissing komt om mogelijk nog meer te gaan bouwen in de Cleene Hooge.

Ontwikkelvisie

Voor de Cleene Hooge is een ontwikkelvisie die nu van tafel geveegd wordt, vinden ze. “Wethouder Louws gaf nota bene twee dagen geleden in een persoonlijk gesprek nog aan dat de ontwikkelvisie voor de Cleene Hooge heilig is.” De bebouwing staat haaks op die ontwikkelvisie.

Volgens de werkgroep zijn veel mensen fel tegenstander van het bouwen in de Cleene Hooge. Volgens de groep is het plan dan ook ‘de overtreffende trap van respectloosheid.’ Daarnaast noemt de groep het zeer verontrustend dat er zo met het plan omgegaan wordt. “Als dit de manier is waarop het College met onze stad omgaat, dan moeten alle Middelburgers zich ernstige zorgen gaan maken!”

Dit is een bericht van Omroep Zeeland.