Dorpsraad Souburg: ‘gemeente wil gezondere inwoners, maar verwelkomt fastfoodrestaurants’

De dorpsraad Souburg heeft begrepen dat er een McDonald’s komt, dichtbij Oost-Souburg. De gemeente Vlissingen spreekt over het stimuleren van gezond gedrag en meer bewegen, stelt de dorpsraad. De komst van fastfoodrestaurants lijkt daarmee in tegenspraak.

Woensdag 29 mei organiseert McDonald’s Nederland een informele voorlichtingsavond over de beoogde vestiging aan de Louis Pasteurweg. De avond is bedoeld voor mensen die in de buurt van de locatie wonen. Vanuit de gemeente Vlissingen zullen ook enkele medewerkers aanwezig zijn. De inloopavond zal plaatsvinden bij Dockwize, aan de Edisonweg 41 B, en begint om 19,00 uur met een algemene presentatie. Hierna is er alle ruimte om vragen te stellen.

Verleiding

De dorpsraad Souburg heeft op voorhand al de nodige bedenkingen bij de komst van fastfoodrestaurants naar Vlissingen. “De gemeente spreekt in het coalitieakkoord 2022-2026 over ‘aandacht voor gezondheid, gezond gedrag, gezonder leven, gezond opvoeden, positieve gezondheid, gezonde voeding en gezond gewicht’. Maar als over fastfood wordt gesproken, is al snel de associatie gelegd met gezondheidsproblemen en in verleiding komen”, stelt de dorpsraad.

De vergunning voor de komst van een vestiging van McDonald’s moet nog wel worden goedgekeurd.