Beelden van schietpartij Ribesstraat in Vlissingen bij Opsporing Verzocht

De politie heeft beelden gedeeld van de schietpartij in de Ribesstraat in Vlissingen, op zaterdagmiddag 17 februari. Het incident gebeurde op klaarlichte dag vlakbij een speeltuintje waar kinderen speelden. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht werden vanavond beelden getoond van de schietpartij. De politie is nog steeds op zoek naar twee verdachten.

Op de beelden is een man te zien met een zwarte jas die in de Boterbloemlaan loopt. Achter de man rijdt een grijze Kia Picanto. Het doelwit slaat de hoek om naar de Ribesstraat als de Kia hem passeert. Er wordt meerdere keren geschoten. Op de beelden zijn ook kinderen te horen die vlakbij aan het spelen zijn. De auto rijdt daarna weg richting de Beatrixlaan. Het beoogde slachtoffer is niet meer gevonden. De kogels kwamen in drie verschillende woningen in de Ribesstraat terecht. Getuigen vertellen de politie later dat ze in paniek hun kinderen van de straat haalden.

Wieldop ontbrak

De politie weet inmiddels wat het kenteken is van de Kia Picanto. Een opvallend kenmerk was dat een rechter wieldop ontbrak. De eigenaar is verhoord en volgens de politie nog steeds een verdachte. Over de bestuurder van de auto ten tijde van het schietincident is nog niets bekend, maar de politie deelt wel de volgende details over de schutter die naast de bestuurder zat. Het zou gaan om een man die mogelijk donkergetint is en een ringbaardje heeft. Ook zou hij toen volgens de politie misschien een bandana rond zijn hoofd hebben gedragen. Volgens Opsporing Verzocht gaat het om een poging moord of doodslag.

Schietincidenten

De laatste periode waren er in Vlissingen meerdere schietincidenten. De politie heeft vanochtend vier mannen gearresteerd die mogelijk betrokken zijn bij de schietpartijen in het Middengebied in Vlissingen. Twee van hen worden verdacht van poging tot moord of doodslag en alle vier voor het bezit van vuurwapens. De politie nam ook twee auto’s in beslag. Het rechercheonderzoek leidde uiteindelijk naar deze vier mannen in de leeftijden van 20, 23, 25 en 28 jaar uit Vlissingen. Rechercheurs deden deze week nader onderzoek in vier woningen in het gebied.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland.

Foto: Politie Zeeland