De Spot zet met Meschiya Lake programmering van singer-songwriters voort

Podium De Spot in Middelburg heeft met Meschiya Lake uit New Orleans een bijzondere artieste op de planken 6 juli. De programmering van de Middelburgse zaal richt zich sinds begin dit jaar meer op singer-songwriters en rootsartiesten, naast de reguliere concertavonden.

Meschiya Lake is geboren in Californië en groeide op met een liefde voor verschillende muziekstijlen, van jazz en blues tot punk en Americana. Als jong meisje won ze al een lokale zangwedstrijd in een steakhouse in South Dakota. Later trad ze op in circussen in de VS, glas kauwend en dansend in buitennissige kostuums. Daar ontstond haar liefde voor het nomadische bestaan en de kameraderie tussen reizende artiesten. Haar repertoire omvat zowel originele composities als klassieke bluesnummers, die ze op een geheel eigen manier interpreteert met haar rauwe, authentieke stem. Voor het eerst sinds de coronapandemie keert ze terug naar Nederland met een intieme, uitgeklede opzet samen met de gitarist van Little Big Horns, Russell Welch.

Divers programmeren

Programmeur Marc Maquelin van De Spot richt sinds begin dit jaar speciaal op rootsartiesten uit Europa en de VS. Als eerste in de reeks trad dit voorjaar de jonge Amerikaan Nat Myers op. Volgens Karin Leijs van marketing en communicatie kiest De Spot bewust voor artiesten als Myers, Lake en op 6 september Dylan Leblanc. “Vaak zetten we die juist op doordeweekse avonden neer”, zegt ze. Er bestaat hier zeker een publiek voor. “Daarnaast houden we vast aan terugkerende evenementen, zoals de 80-ies en 90-ies avonden en Drum ’n Bass in Your Face. We willen divers programmeren, van rock tot pop, blues en jazz.”

Na de zomer

22 juni is er nog tribute–band Cold Place geporogrammeerd. Ook de popprogrammering van Zeeland Nazomerfestival wordt gedaan door De Spot. Voor na de zomer staan ook al volop mooie acts geprogrammeerd, waaronder de Def Americans met een tribute voor de legendarische Johnny Cash en de Schotse bluesrockband King King, onder leiding van Alan Nimmo. 28 september komen The Dublin Legends (vooorheen The Dubliners) naar Middelburg.

Foto: Meschiya Lake