Burcht festival Oost-Souburg dit jaar zonder tentfeest

Het Burchtfestival in Oost-Souburg op zaterdag 8 juli zal dit jaar plaatsvinden zonder tentfeest. Er waren niet genoeg kaarten verkocht om de kosten te dekken.

Dat maakt de organisatie van Stichting Activiteiten Oost-Souburg bekend zondag. Op het Burcht festival staan de hele dag activiteiten geplant voor jong en oud. Het programma begint om 10:30 met een opening van het festival. Daarna zal om 11:00 uur een zeepkistenrace worden gehouden. Om 14:00 uur vind het talentenshow “Souburg Got Talent” plaatsvinden.

Om 17:00 uur zal het dagprogramma worden afgesloten. Tussendoor worden er nog optredens gegeven door Sam Acoustic. ‘S avonds zou er nog een tentfeest plaatsvinden, maar dat gaat volgens de organisatie niet door. Wegens het te weinig verkopen van de tickets, kan de organisatie zich niet indekken voor de kosten van het feest.

“Helaas hebben we toch moeten besluiten om het Tentfeest tijdens het Burcht Festival te cancelen. Zoals eerder aangegeven waren er te weinig kaarten verkocht om uit de kosten te komen 😔 We vinden het ontzettend jammer maar gaan er overdag een leuke dag van maken!”

Stichting Activiteiten Souburg

Eerder plaatste de organisatie op hun facebookpagina al een bericht, met een oproep tot verkoop van de tickets. Ze moeten toen al concluderen dat de verkoop van de kaarten achterbleef. Ze moesten toen al melden dat ze dan helaas genoodzaakt waren om het tentfeest te cancelen, omdat de kosten anders gewoonweg te hoog zouden zijn.

Op zondag 2 juli zou de organisatie een besluit nemen over het tentfeest. Toen was de verkoop nog niet gestegen, waardoor ze genoodzaakt waren het feest te cancelen. De organisatie meldt het te betreuren om deze keuze te moeten maken. Maar ze laten zich niet uit het veld slaan, en gaan van het dag programma een groot feest maken.