Zwembad De Goudvijver dicht door vernieling op afdekdeken

Buitenzwembad De Goudvijver in Serooskerke is voorlopig gesloten vanwege vandalisme. Onbekenden zijn over de afdekdeken gelopen waardoor er gaten in zijn ontstaan. En daardoor kan het deken niet ingerold worden.

De deur van het zwembad is gesloten en er hangt een A-4tje op het glas met de tekst ‘Vrijdag 18 augustus 2023, het zwembad is gesloten i.v.m vandalisme’. Op Facebook werd ook vermeld dat het zwembad onverwachts is gesloten. Een monteur is onderweg om de schade te repareren.

‘Kom ik morgen weer terug’

Op een bankje voor het zwembad stopt een vrouw uit Middelburg haar persoonlijke bezittingen in een plastic bakje. “Ze hebben hier geen kluisjes dus dan doe ik het zo. En ja dat het zwembad dicht is wist ik niet want ik zit niet op Facebook, Nou ja dan kom ik morgen wel weer terug.”

Een andere vrouw, ook uit Middelburg, wist ook niet dat het zwembad dicht is. “Nou dan drinken we even een kopje koffie hier.” Een derde vrouw uit Aagtekerke was ook verrast. “Ik wacht dan maar even op mijn man die nu aan het sporten is en dan fietsen we straks weer terug naar huis.”

Reparatie

De hoop van de gemeente Veere, eigenaar van het zwembad, is dat de afdekdeken in de loop van de middag is gerepareerd en dat er weer gewoon gezwommen kan worden.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland.