Zeven jonge acts presenteren zich tijdens Vlissings festival Piekstroom in Podium de Piek

Zeven acts die meededen aan Popaanzee Popsport presenteren zich zaterdagmiddag 29 juni aan het publiek in poppodium de Piek in Vlissingen. De entree is gratis. Popaanzee Popsport is het ontwikkeltraject voor Zeeuws muzikaal talent van 14 tot 21 jaar. Van daaruit hopen zij nieuwe stappen te maken.

Het evenement duurt van 15.00 uur tot 18.30 uur. Daar presenteren deze jonge muzikanten zich aan het publiek in poppodium De Piek in Vlissingen, als onderdeel van het festival Piekstroom. De afgelopen vier maanden werkten de zeven veelbelovende acts aan hun eigen muziek onder begeleiding van trajectcoaches Isabelle van Beek, René Geelhoed, Tom Gudde en Marith van Beek.

Workshopdagen

Op de workshopdagen in de Muziek Kazerne in Vlissingen werden ook muziekprofessionals ingevlogen voor workshops over onder meer podiumtechniek, artistbranding, stageperformance en opnamen maken. Sommige acts hebben al podiumervaring, maar voor anderen is deze showcase één van hun eerste optredens.

Deelnemers

De deelnemers zijn Roodt, een vijfkoppige permanent waveband die houdt van gierende gitaren die samensmelten met dansbare baslijnen en fijne melodieën.
Verena is de nieuwe band van Zoë Baks, die al jaren haar eigen muziek maakt. Haar muziek valt het beste te omschrijven als ‘dark indie pop’. Mind In Vein is een jonge metalband met veel ambitie en energie. Singer-songwriter Seb Sassenburg houdt ervan om zijn liedjes een pop-jasje te geven, maar met een eigenzinnig geluid. Seb is ook bekend als frontman van de populaire Zeeuwse band MEN.

De muziekstijl van DJ Ruben valt in het genre EDM / Techno. Hij produceert al bijna 10 jaar zijn eigen muziek en heeft echt zijn eigen stijl ontwikkeld. Sophie Colijn heeft al heel haar leven liefde voor muziek en een passie voor zingen en wil verder professionaliseren. Karel Jongejan tenslotte, is een karakteristieke singer-songwriter, die elk publiek weet te vermaken.

Opstap

Een van de zeven acts stroomt door naar POPSPORT NL, waar zij samen met de vertegenwoordigers van de andere deelnemende provincies toewerken naar een Live opname in De Basis in Nijmegen. Iedere act wordt daarbij gekoppeld aan een persoonlijke coach uit de Nederlandse muziekindustrie. Voor meerdere Zeeuwse bands en artiesten is POPSPORT een opstap naar een carrière in de popmuziek geweest. Ook worden acts regelmatig gespot bij regionale initiatieven zoals Spectra en Podium-Z of in de line-up van Zeeuwse festivals.

Foto: Martijn Fincke