Vlissingen Vintage trekt ook op Jan Weugkade weer honderden bezoekers

Vlissingen Vintage was weer een succes. Honderden mensen genoten drie dagen lang van van rockabillymuziek, gezelligheid een biertje en lekker eten. Medeorganisator Rik Lingier was een tevreden man. “Ieder jaar groeien we weer.”

Er werd volop gedanst en van de muziek, sfeer en niet te vergeten het mooie weer genoten. Menig bezoeker had een kleurtje gekregen. Je hoefde niet perse een rockabillyfanaat te zijn om je hier te vermaken. Gezellig bij kletsen, van muziek genieten en mensen kijken kon ook prima. Het muzikale niveau was ook dik in orde, getuige de reacties. Dat alles tegen het decor van de Scheldekraan, oude schepen en de Machinefabriek.

Jan Weugkade

In de loop der jaren is het evenement uitgegroeid tot een driedaags muziekfestival met onder meer tientallen internationale bands, een vinylbeurs, foodtrucks, een flea market, waar je je vintage spullen mocht verkopen, kindervermaak en meer dan honderd oldtimers. Voorheen werd Vlissingen vintage in de binnenstad georganiseerd, maar groeide daar uit z’n jasje. De Jan Weugkade en Peperdijk zijn een mooie plek, waar Vlissingen vintage meer ruimte kan krijgen. Er waren een grote vintage markt met 17 kramen en 32 bands, die samen voor 36 uur live muziek zorgden. Zondag 22 uur was het weer gedaan.

Dansen bij het Johnny Cash-tribute op de zondagavond. (foto: Peter Urbanus)