Veere plaatst tijdelijke woonunits om vluchtelingen op te vangen

De gemeente Veere gaat aan de Keiweg in Koudekerke en de Mezgerweg in Domburg, 19 tijdelijke woonunits plaatsen om een deel van de Oekraïense vluchtelingen die al in de gemeente wonen te huisvesten. Op 6 april en 11 april worden er informatieavonden gehouden voor omwonenden.

Een groot aantal van de huidige opvangadressen stopt noodgedwongen met het opvangen van Oekraïense vluchtelingen. Omdat er voorlopig nog geen tekenen zijn dat de oorlog zal stoppen, onderzocht de gemeente op welke locaties de vluchtelingen langer konden verblijven. Voor de locaties wordt een vergunning aangevraagd om in ieder geval één jaar tijdelijke woonunits te plaatsen.

Wethouder Bert Tuk vertelt dat het belangrijk is dat er tijdelijke opvang is voor de vluchtelingen. “We blijven ons best doen. Ook nu de opvang en zorg niet zo tijdelijk is als we zo voor hen hadden gehoopt. We proberen hen rust te bieden door ze voor langere termijn te huisvesten op dezelfde locatie”, laat hij weten.

Vaste locatie

Een vaste locatie biedt volgens de wethouder meer stabiliteit en een grotere kans op deelname aan de maatschappij. “Maar de gezinnen zijn natuurlijk het liefst in hun eigen land omringd door hun familie en vrienden. Daarom hopen we dat er zo snel mogelijk een einde komt aan de verschrikkelijke oorlog. In de tussentijd zijn de vluchtelingen hier van harte welkom en kunnen ze blijven zo lang als nodig is.”

Dit is een bericht van Omroep Zeeland.