Tegoedbon voor minder welvarende huishoudens gemeente Veere bij aanschaf energiezuinig witgoed

Inwoners van de gemeente Veere die in 2023 energietoeslag kregen, hebben een tegoedbon van 750 euro ontvangen voor de aanschaf van energiezuinig witgoed. Het betreft een tijdelijke maatregel ter ondersteuning van huishoudens met een laag inkomen.

Het gaat om een tijdelijke subsidieregeling waar de Veerse gemeenteraad eerder al eenmalig 600.000 euro voor beschikbaar stelde. De gemeente wil inwoners met een laag inkomen een extra steuntje in de ruggeven, maar hecht ook aan duurzaamheid, zegt wethouder Bert Tuk. Het is mooi om met het beschikbaar stellen van deze tegoedbon ook mensen met een laag inkomen eenvoudig en laagdrempelig de mogelijkheid te geven om te verduurzamen.

Iedereen die in 2023 energietoeslag kreeg, heeft van Orionis, namens de gemeente Veere, een brief ontvangen met informatie over het inwisselen van de tegoedbon. De bon is te gebruiken om bijvoorbeeld een nieuw en energiezuinig fornuis/kookplaat, koelkastof wasmachine te kopen. Huishoudens die in aanmerking komen voor de tegoedbon kunnen deze tot uiterlijk 31 december 2024 besteden.