Speeltuin Scheldekwartier (v/h De Oude Stad) officieel geopend

Vanmiddag is de speeltuin Scheldekwartier in Vlissingen officieel geopend. Wethouder Coen Bertijn verrichtte met enkele kinderen de openingshandeling: het lekprikken van ballonen die de ingang versperden. De speeltuin is op dezelfde locatie de opvolger van De Oude Stad. Hiermee komt een einde aan een periode van drie jaar dat de speeltuin was gesloten.

De Oude Stad sloot vanwege wanbeleid van het oude bestuur. Een langslepende juridisch conflict volgde. Maar uiteindelijk door toedoen van de gemeente diende zich een nieuw bestuur aan, dat met vele vrijwilligers aan de slag ging om de rommel op te ruimen en de speeltuin weer klaar te maken voor een seizoen van speelplezier.

Tijdelijke opening

Vanmiddag was dat moment aangebroken. Voorzitter Jolanda van Boven benadrukte dat de opening vooralsnog tijdelijk zal zijn. “We gaan vier maanden open, daarna gaan we weer dicht om de speeltuin verder in te richten. Er waren wel enkele tegenvallers: twee schommels konden niet op tijd worden geleverd. Maar we zijn blij dat we vandaag zo ver zijn dat de kinderen hier weer kunnen spelen.”

De nieuwe speeltuin kreeg, zo werd vanmiddag bekend, een sponsorbijdrage van 1.200 euro van Vlissingse ondernemers.

Foto’s: Adrie Boxmeer