SLF stelt opnieuw vragen over openbare voorzieningen en kunstwerk 700 jaar Vlissingen

Raadslid Kris van Wezel van de Sociaal Liberale Fractie (SLF) in de Vlissingse gemeenteraad is nog niet tevreden met de antwoorden over het onderhoud van openbare voorzieningen in de stad. Vorige maand stelde hij vragen over onder andere de parkeergarage aan de Spuistraat aan het college van B en W.

De SLF houdt vol dat er wat betreft dit onderhoud achterstanden zijn. Er wordt vooral visueel iets gedaan, maar wanneer het aankomt op meer arbeidsintensievere werkzaamheden blijven de benodigde werkzaamheden uit, vindt Van Wezel. Het Serviceteam van de gemeente slaat volgens hem ook bepaalde plaatsen over, zoals de parkeergarage op het Spuiplein. “Met name de liften daar zien er nog steeds smerig uit en nodigen niet bepaald uit om er gebruik van te maken.” Waarom is het onderhoud aan openbare voorzieningen in het centrum zo slecht, is er personeelsgebrek, krijgen mensen te veel de vrije hand, of is het een kwestie van prioriteiten?, vraagt hij zich af.

Beeldmerk 700 jaar Vlissingen

Ook openbare kunstuitingen in onder meer Pauwenburg staan er in zijn ogen weinig florisant bij. Van Wezel vraagt of het jaarlijkse onderhoudsbudget van 35.000 euro nog steeds beschikbaar is. Verder vraagt hij het college waar het beeldmerk dat is ontworpen voor 700 jaar Vlissingen is gebleven. Het zou in de stad terugkomen na de sloop van het oude Aldi-gebouw, waar het op de muur was aangebracht.

Tenslotte zijn nogal wat bankjes aan een opknapbeurt toe, met name aan de Burgemeester van Woelderenlaan, de Kenau Hasselaarstraat en de oprit vanaf de President Rooseveltlaan naar de Boulevard, zegt Van Wezel.