Schoten en kogelgaten op diverse plekken in Vlissingen

De politie onderzocht dinsdag 14 mei een derde schietincident in korte tijd in Vlissingen. Bij een Libanese winkel in de Scheldestraat zit een kogelgat in de ruiten en er lagen meerdere patronen op straat. Alle Walcherse rechercheurs werden ingezet.

Of dit te maken heeft met de twee eerdere incidenten, van gisteravond en vanmorgen vroeg, wordt nog onderzocht, meldt de politie. Er zijn nu drie plaatsen delict in de stad. Alle beschikbare rechercheurs van heel Walcheren werden daarom ingeschakeld. Bij geen van de drie incidenten zijn gewonden gevonden of verdachten aangehouden.

Kogelgaten in ruiten

Maandagavond werden rond 19.15 uur eerst schoten gehoord in de buurt van de Leeghwaterstraat en Minister Lelystraat. Daar werd niets aangetroffen, ondanks inzet van speurhonden en een helikopter. Tegen half vijf in de ochtend werden schoten gehoord in de Hercules Segherslaan. Daar werd een kogelgat in een ruit van een woning gevonden. Later die ochtend, om 10 uur, werd er geschoten in de Scheldestraat. Daar werd een kogelgat in de ruit van een Libanese winkel aangetroffen.

De politie is op zoek naar mensen met camerabeelden en naar getuigen van beide incidenten.  Zij kunnen contact opnemen via het algemene nummer van de politie 0900-8844, vermeld dan over welk schietincident u informatie heeft. Bellen kan ook, via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

foto: Politie Zeeland