Nieuwe pumptrackbaan Westkapelle al beschadigd door fietsers en brommers

Na vernieuwde speeltoestellen is er nu ook een pumptrack bij gekomen bij de speeltuin op de dijk in Westkapelle. Tot teleurstelling van de ouders die veel werk, geld en tijd in de pumptrack hebben gestoken, is die al beschadigd door fietsers en brommers. “Nu zitten er al krassen in het asfalt, om verdrietig van te worden”, staat er op de Facebookpagina van Speeltuin Zeedijk Westkapelle.

De baan is bedoeld voor BMX’en, fietsen, skaters en steps. In het zonnetje maken de kinderen al volop gebruik van de pumptrack. “Ik ben hier bijna elke dag”, zegt Casey (11). Met de helm op stunt hij erop los: “Je kan springen, je wiel optillen en door de bochten scheuren, het is echt heel leuk.” Claudia (7) is de baan iets meer aan het aftasten. Ze heeft een helm op en beenbeschermers om. “Met de step gaat het best goed, maar met skates durf ik nog niet.”

Schade valt mee

Vanmiddag werd er tijdens de opening een clinic gegeven om de technieken van het BMX’en nog beter onder de knie te krijgen. De kinderen vinden het geweldig, maar ze zijn ook teleurgesteld dat er mensen zijn die de baan verkeerd gebruiken. “Ik vind het stom dat mensen er met een scooter of brommer over rijden, daardoor gaat de baan kapot”, zegt Casey. Ook Claudia heeft er al een beetje last van: “Je voelt de krassen een beetje en daardoor moet ik soms stoppen en glij ik sneller uit.”

De schade valt volgens Marije Jongepier van stichting Speeltuin Westkapelle nog wel mee: “Hij is niet zodanig beschadigd dat de kinderen er niet meer op kunnen spelen, maar we hopen dat iedereen er op een normale en leuke manier mee omgaat zodat die bruikbaar blijft.” Daarom roept ze mensen op om elkaar erop aan te spreken als iemand iets ziet wat niet kan. “Hiermee kunnen we de schade hopelijk beperken.”

Drie jaar opknappen

Een groep ouders die zich heeft verenigd in Stichting Speeltuin Westkapelle zijn al drie jaar bezig met het opknappen. Samen met de gemeente en andere particuliere bedrijven is er geld ingezameld om een speelparadijs te maken. Er is 80.000 euro opgehaald. Naast dat er gespeeld kan worden is het ook een centrale ontmoetingsplaats. Inmiddels is de speeltuin twee keer zo groot geworden e nog niet klaar. Er komt nog een stuk natuurlijk spelen bij, met uitleg over flora en fauna in het gebied.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland