Nieuw hek begraafplaats Vrouwenpolder

De begraafplaats Vrouwenpolder heeft een nieuw toegangshek. Op zaterdag 9 september om 11:00 uur wordt het nieuwe hek officieel in gebruik genomen.

Het ontwerp van het hek heeft heel wat voeten in de aarde gehad. In 1884 is er een hek geplaatst, wat in de jaren vijftig van de vorige eeuw door verval verdwenen is. Het nieuwe hek moest zoveel mogelijk lijken op het oude hek. Omdat er geen beeldmateriaal van het oude hek te vinden was, zijn gesprekken gevoerd met ruim 40 bewoners van Vrouwenpolder die het hek gezien hebben. Aan de hand van deze gesprekken is een nieuwe versie van het oude hek gemaakt.

De kosten van het nieuwe hek zijn deels gedragen door de gemeente Veere en de dorpsraad van Vrouwenpolder, deels door diverse stichtingen en fondsen.

Iedereen is welkom bij de bijeenkomst op 9 september om 11.00 uur. Er zijn een aantal toespraken, waarna een ronde over de begraafplaats gelopen wordt. Aansluitend is er een gezellig samenzijn met een drankje en een broodje. Vanwege het aantal broodjes, is vooraf aanmelden nodig. Dit kan bij Krik van Zwet via 06 55 97 05 35 of van.zwet@ziggo.nl.

Parkeren op de Noorddijk is niet mogelijk, dus kom zoveel mogelijk op de fiets. Een beperkt aantal auto’s kan op de parkeerplaats van Camping De Veerse Dam parkeren.