Middelburgse burgemeester Harald Bergmann in ziekenhuis opgenomen

Burgemeester Harald Bergmann van Middelburg is maandag in het ziekenhuis in Antwerpen opgenomen vanwege een niet goed functionerend linkerbeen. De burgemeester was de afgelopen dagen in New York. Bij terugkomst op het vliegveld van Brussel had hij problemen aan zijn linkerbeen, waarna hij naar het ziekenhuis vervoerd. Het is onbekend hoe lang hij daar moet blijven. Wethouder Jeroen Louws (GroenLinks/PvdA) neemt zijn taken als burgemeester waar.

Volgens een woordvoerder van de gemeente vallen de gezondheidsklachten waarschijnlijk mee. Ze weet niet wanneer de burgemeester weer aan het werk gaat. In ieder geval zijn tot vrijdag zijn afspraken afgezegd.

Onwel

Het is niet de eerste keer dat de 58-jarige Bergmann met klachten in het ziekenhuis wordt opgenomen. In september 2017 werd hij onwel tijdens een diner van de provincie Zeeland in de Abdij in Middelburg. Hij werd toen met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Na een nacht mocht hij weer naar huis.

Four Freedoms Awards

Bergmann was in New York vanwege de tweejaarlijkse uitreiking van de Four Freedoms Awards, onderscheidingen ter nagedachtenis aan de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt. Vanwege de Zeeuwse achtergrond van Roosevelt worden de onderscheidingen om de twee jaar afwisselend in Middelburg en New York uitgereikt.