Middag rond aanpassing aan klimaatverandering en hittestress Middelburg

De effecten van een veranderd klimaat zijn voelbaar. Het wordt niet alleen steeds droger en natter, maar ook steeds heter in steden. Dit brengt risico’s met zich mee voor de mensen die er wonen. Daarom doet de gemeente Middelburg mee aan het Europese ‘Cool Neighbourhoods’-project.

Hogere temperaturen hebben een negatieve impact op de volksgezondheid, productiviteit, welzijn, lucht- en waterkwaliteit en andere stedelijke systemen. Deze gevolgen worden ‘hittestress’ genoemd. Verschillende buurten hebben te maken met verschillende niveaus van hittestress. De behoefte aan op maat gemaakte ruimtelijke hittestress-adaptatie is duidelijk. Hoe maken we onze wijken hittebestendig? Wat is de bestaande en gewenste warmtesituatie en wat zijn effectieve warmte-adaptatiemaatregelen met nevenvoordelen voor andere stedelijke behoeften, bijvoorbeeld leefbaarheid, biodiversiteit, milieukwaliteit.

Inzichten en oplossingen

Het Interreg North West Europe Cool Neighbourhoods project nodigt inwoners, in samenwerking met de projecten Cool Cities en Green Dense, uit voor een inspirerende middag vol inzichten en oplossingen voor de aanpak van hittestress. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 13 juni vanaf 12.30 uur in de Stadsschouwburg, Molenwater 99 in Middelburg. Deelname is gratis en er wordt voor vertaling in meerdere talen wordt gezorgd.

Foto: Gemeente Middelburg