Metal for Meals levert flink bedrag op voor Voedselbank Walcheren

Het metalconcert in Podium de Piek in Vlissingen ten bate van de Voedselbank Walcheren heeft vrijdagavond zo’n 1600 euro opgeleverd. Dat is ruimschoots boven de ten doel gestelde 750 euro. De opbrengsten van de ticketverkoop en een lootjesactie waren samen goed voor dit mooie resultaat.

De organisatie was in handen van zeven studenten commerciële economie en communicatie van de HZ, die dit benefiet opgezet hadden bij wijze van studieopdracht. Jamie Versprille uit Hengstdijk is tevens zanger van Inherited, een van de optredende bands. De andere zes studenten waren Gibeau de Pooter, Shahier Jozephia, Bart Geldof, Dinand Daalman, Luca Quaack en Babette Kole. Opdracht luidde dat ze minimaal 750 euro moesten binnenhalen voor hun goede doel, in dit geval de Voedselbank Walcheren.

Moshpit

Drie bands met zeer jonge metalmuzikanten uit Zeeuws-Vlaanderen traden op in de Piek. Unchained speelde voor het eerst en maakte indruk met hun groovende nu metal. Voor het podium ontstond direct een woeste moshpit vol jonge gasten, maar wel allemaal in kameraadschappelijke sferen. Metalheads behoren tot de vriendelijkste mensen die je je kunt voorstellen. “Oppassen voor geluidsoverlast?’, zei een bezoeker. “Daar betalen wij juist voor.” Jørmungandr bestaat eveneens uit zeer jonge gasten en speelde door Scandinavische metalbands geïnspireerde thrashmetal.

Wat extra doen

Tenslotte mocht Inherited spelen. Deze band won onlangs de metal battle in de roemruchte club Baroeg in Rotterdam en mag daarom optreden op het metalfestival van Wacken, Duitsland. In de Piek maakten ze met hun ‘old school’ thrash- en groove metal hun reputatie meer dan waar met een verwoestende set.

Vooraf waren sommige docenten volgens de studenten sceptisch geweest over de gekozen opzet, maar met zo’n 1600 euro was het meer dan geslaagd, vinden de studenten. Ook bleek er nog voor 70 euro aan levensmiddelen ingezameld. Voorzitter Emmy de Kraker van de Voedselbank Walcheren bedankte de organisatie, bands en publiek voor hun inzet. “Op Walcheren ontvangen zo’n 600 gezinnen levensmiddelen van de Voedselbank. Wat we hebben is in een mum van tijd op. Dankzij jullie kunnen wij eens wat extra doen”, zei ze, merkbaar geroerd door de actie.

Inherited maakte met zijn naam waar. foto: Peter Urbanus