Kamermuziek in de Koorkerk

Zondag 14 april om 15.30 uur brengen Maaike van der Heijdt en Rien Balkenende in de Koorkerk in Middelburg een speciaal programma om hun tienjarige muzikale samenwerking te vieren.

Beide musici hebben hun roots in Zeeland. Maaike van der Heijdt studeerde fluit en piccolo aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze speelt in vele bezettingen kamermuziek en in Het Zeeuws Orkest. Rien Balkenende studeerde piano en orgel aan het Rotterdams conservatorium. Hij is een veelgevraagd begeleider van kamermuziek en vormt tevens duo’s met cellist Martijn Kooiman en altvioliste Michelle Pritchard. Als organist is hij verbonden aan de Koorkerk van Middelburg.

Het duo heeft inmiddels een groot repertoire opgebouwd, van oude meesters als Bach en Beethoven tot muziek uit de 20e en 21e eeuw. Voor het jubileumconcert kozen zij twee bijzondere transcripties (bewerkingen) van feestelijke kamermuziek: een sonate van Beethoven die oorspronkelijk voor piano en viool is geschreven en een klarinetsonate van Brahms in een bewerking van fluitist Emanuel Pahud.

Het spelen van transcripties van kamermuziekwerken is wereldwijd een gangbare praktijk en geeft bekende meesterwerken nieuwe glans. Het nodigt uit om met hernieuwde aandacht naar bekende muziek te luisteren. Maaike en Rien spelen ook een origineel werk van de Franse componiste Mélanie Bonis. Haar werk bevindt zich in het spectrum tussen laatromantiek en impressionisme.

Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk voor aanvang van het concert. Kinderen t/m 12 jaar gratis.