Inge Sportfonds en SGB organiseren derde Inge Memorial

Donderdag 20 juni vindt de derde Inge Memorial plaats, ter nagedachtenis aan Inge Caljouw. Tijdens de Inge Memorial kunnen geïnteresseerden kennis maken met rolstoelhockey en met de activiteiten van het Inge Sportfonds.

Het Inge Sportfonds is opgericht ter nagedachtenis aan Inge Caljouw. Inge overleed in 2020, enkele dagen nadat ze in Vlissingen was aangereden met haar handbike. Ze was altijd bezig met gezond leven, bewegen en sporten. Zowel als sporter als in het bestuur van de rolstoelafdeling SGB (Sportclub Gehandicapten Bevelanden) was zij vele jaren betrokken bij de club in Goes. Inge vond het belangrijk dat iedereen ongeacht zijn of haar beperking kan sporten. Het Inge Sportfonds zet haar gedachtegoed voort en ondersteunt Zeeuwse sportevenementen voor sporters met een beperking.

Derde editie

De rolstoelafdeling van de SGB organiseerde elk jaar aan het eind van het seizoen een soortgelijk toernooi voor vrienden en familieleden van de sporters. Sinds 2022 is deze dag voor als Inge Memorial georganiseerd. Dit wordt de derde editie van de Inge Memorial, die ter nagedachtenis aan Inge wordt georganiseerd, legt Corné de Koning,  voorzitter van het Inge Sportfonds uit. ‘Ook dit jaar sponsoren we het toernooi weer en zijn sponsors en andere geïnteresseerden zijn weer welkom om een wedstrijdje mee te spelen, aan te moedigen of kennis te maken met het Inge Sportfonds.

Sponsoren

Ook dit jaar zijn er weer nieuwe sponsoren: Manege Balans Dreischor, Voetbalvereniging WHS Sint Annaland, Stichting Voetbalschool te Sint Philipsland en de Goesse Golf. Marsaki is nu vaste sponsor. Van die bijdragen kan sowieso elk jaar één evenementen worden ondersteund, aldus de organisatie. Iedereen is van harte uitgenodigd om de sporters te komen aanmoedigen.

De Inge Memorial begint vindt plaats tussen 16.00 en 17.30 uur, in het Omnium in Goes, Zwembadweg 3. Een groot deel van de sporters valt in de risicogroep. Omdat er altijd veel mensen aanwezig zijn tijdens de Inge Memorial, vraagt de organisatie mensen om bij ziekte en klachten thuis te blijven.

Inge Caljouw zette zich op allerlei manieren in voor sporten voor iedereen. Foto: Inge Sportfonds