Grote uitslaande brand in centrum Vlissingen

In het centrum van Vlissingen aan de Weteringstraat woedt op dit moment een grote brand. De brand is uitslaand.

De brand werd gemeld even rond 20:30 uur. Direct werd opgeschaald naar middelbrand omdat de brand uitslaand was. Ook zou er sprake zijn dat er nog iemand binnen was ten tijde van de brand.

Meerdere brandweerkorpsen, twee ambulances en een MMT-Team is opgeroepen voor de brand. Bij de brand komt flinke rook vrij. De veiligheidsregio Zeeland roept op om uit de rook te blijven.

De brand woedt op de 1e en 2e etage. De brandweer zet in om te voorkomen dat de brand zich verspreid bij naastgelegen woningen.

De brandweer bouwt momenteel een watertransportsysteem op bij de Koopmanshaven (Zeilmarkt). 

De buurpanden worden nog steeds afgeschermd met water om overslag te voorkomen. De hoogwerker wordt nu ingezet om de brand van bovenaf te blussen. 

De Offcier van dienst meldt brand meester te zijn. Wel zal de brandweer nog een tijd bezig zijn met afblussen tot het vuur helemaal uit is. Het pand is instabiel geworden en er wordt nu eerst bekeken of ze het al kunnen blussen. Mogelijk moet er eerst nog een deel worden gesloopt om er goed bij te kunnen. Dan zal een kraan worden besteld. Pas als de brand helemaal uit is kan de brandweer het pand van binnen controleren. De ambulance mag retour naar de post.