Gevonden lichaam in Westerschelde is van vermiste zwemmer

Het lichaam dat gisteren is gevonden bij een grote zoekactie, is dat van de zwemmer die afgelopen donderdag vermist raakte in Vlissingen. Dat bevestigt de politie. Het gaat om een 32-jarige man uit Syrië die als vluchteling in een AZC in Zeeland verbleef.

“Uit het rapport blijkt dat de man is verdronken”, laat een politiewoordvoerder weten. “Daarbij hebben we geen sporen van letsel gevonden.” De precieze oorzaak van de verdrinking is nog niet duidelijk.

Vermissing

Sinds donderdag is meerdere keren gezocht naar de man. Hij raakte vermist toen hij het water in ging bij het Nollehoofd in Vlissingen. Met een helikopter is geprobeerd om hem vanuit de lucht te vinden. Een dag later werd de zoekactie gestopt, de politie ging er toen vanuit dat de zwemmer niet meer in leven was.

Vondst lichaam

Gisterochtend werd een nieuwe zoekactie opgestart nadat iemand op de Westerschelde Ferry een lichaam zag drijven. Er werd meteen flink opgeschaald. De politiehelikopter werd ingezet, maar ook Rijkswaterstaat en de KNRM zochten mee, onder meer bij Nieuwvliet en Cadzand, meldden getuigen.

Uiteindelijk werd het lichaam woensdag gevonden en naar een mortuarium gebracht. Daar werd de man geïdentificeerd en werd dus duidelijk dat het om de vermiste zwemmer ging.