CSW schrapt lessen en activiteiten door tekort aan leraren

Middelbare school CSW in Middelburg en Vlissingen gaat, als de openstaande vacatures niet worden ingevuld, volgend schooljaar lessen en activiteiten schrappen. Dat schrijft de directie van de school in een brief aan de leerlingen en hun ouders. Alle Zeeuwse middelbare scholen zoeken naar noodoplossingen voor het lerarentekort. Op dit moment staan er bijna vijftig vacatures open voor het voortgezet onderwijs in onze provincie.

Het schrappen van lessen is niet de enige noodmaatregel die de CSW uit de kast trekt als de vacatures niet ingevuld worden. De school wil dan ook onderwijsassistenten inzetten om docenten te ondersteunen.

Bij het schrappen van de lessen is eerst de onderbouw aan de beurt. ‘Het is zeer wel denkbaar dat we er dan voor kiezen om schoolbreed minder lessen in de onderbouw te geven om te zorgen dat de lessen in de bovenbouw door kunnen gaan, schrijft de directie in de brief aan de ouders. Ook wordt erover gedacht activiteiten te schrappen zodat de docenten gewoon beschikbaar zijn voor lesgeven.

Diverse vacatures

De CSW benadrukt in de brief wel dat de school zich, ondanks het schrappen van lessen, blijft houden aan de wettelijke onderwijstijd. De school heeft vacatures openstaan voor docenten voor verschillende vakken waaronder gym, Frans, Engels, levensbeschouwing, biologie, natuurkunde, Nederlands, ICT, kunst en techniek.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland.