Goede vangst bij verkeerscontrole in Vlissingen-Oost

Enkele dagen geleden organiseerden de studenten van de politieacademie een grootschalige verkeerscontrole in de haven van Vlissingen-Oost. Dat deden ze in het kader van hun opleiding. Ze werden ondersteund door meerdere ketenpartners waaronder de belastingdienst, Douane en de Koninklijke Marechaussee.

De controle verliep goed en er werden goede resultaten behaald, meldt politie Basisteam Walcheren. Zo werd er 13 keer geverbaliseerd voor meerdere overtredingen waaronder bezit softdrugs, rijden met een onverzekerd voertuig en rijden met een voertuig met een WOK (wachten op keuren) status. Tevens werd er vijf keer proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van verdovende middelen en één keer voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Dit zijn misdrijven volgens de Wegenverkeerswet. De officier van justitie bepaalt hierbij de strafmaat.

Een gecontroleerde persoon stond nog gesignaleerd voor een aanhouding buiten heterdaad. Deze werd direct aangehouden en overgebracht naar Torentijd ten behoeve van voorgeleiding en verhoor. Door de belastingdienst werd beslag gelegd op negen voertuigen vanwege achterstallige betalingen. Aansluitend werd nog 32.355 euro geïnd. Al met al was het volgens de politie een productieve controle, waarbij de focus lag op ondermijning. Alle betrokkenen partners kijken met een tevreden gevoel terug op een geslaagde controle.