Veere gaat honderd extra Oekraïense vluchtelingen opvangen

De gemeente Veere is van plan om honderd extra Oekraïners op te vangen. Zo wil de gemeente gehoor geven aan de oproep van de minister van Asiel en Migratie om meer Oekraïense vluchtelingen op te nemen. Het totale aantal opgevangen Oekraïners in Veere komt hiermee op ongeveer 350. Dat meldt Omroep Zeeland.

Op dit moment weet de gemeente nog niet hoe en waar de Oekraïense vluchtelingen zullen worden gehuisvest. Wethouder Bert Tuk: “We werken op dit moment aan verschillende oplossingen, maar dat is niet eenvoudig en zal stap voor stap gaan. We realiseren ons ook dat we hiermee weer een extra beroep doen op de solidariteit van inwoners van de gemeente.”

Goed en veilig onderdak

Het eerste stapje zal komende week zijn bij het provinciaal overleg. Hier zal de gemeente het plan voor extra opvang bespreken met andere Zeeuwse gemeenten. Zeeland behoort tot de provincies die het meest achterlopen bij het opvangen van Oekraïners. Daar komt snel verandering in als het aan wethouder Tuk ligt: “We hopen dat we samen een goed en veilig onderdak kunnen bieden aan de ontheemde Oekraïners.”

Het gemeentehuis van Veere.