Avondvullend programma met drie coverbands tijdens minifestival Band on the Run in de Spot

Vrijdagavond 27 september spelen in zaal De Spot in Middelburg Yesterday’s Papers, The SFTH-Project en Roest het dak eraf. Dit wordt alweer de derde editie van het Zeeuwse minifestival voor coverbands Band on the Run.

Band on the Run is al een beetje een begrip aan het worden in de Zeeuwse popwereld. Op 29 september 2023 vond de eerste editie plaats. Dit was een groot succes en op 16 februari 2024 volgde de tweede aflevering van het minifestival. En ook de vierde editie staat al in de steigers, deze staat gepland voor maart 2025. Tijdens de derde editie op 27 september in wederom het Middelburgse poppodium De Spot wordt het publiek getrakteerd op vele muziekstijlen.

Dertig minuten

De drie Zeeuwse coverbands die dit keer optreden laten nummers voorbijkomen van The Kinks tot The Beach Boys, van The Eagles tot Deep Purple, van Venice tot AC/DC, van Sandy Coast tot Creedence Clearwater Revival, en van Golden Earring tot The Monkees. Yesterday’s Papers brengt muziek uit de sixties en seventies, ze spelen semi-akoestisch, met mooie meerstemmige en harmonieuze zang. The SFTH-Project speelt onvervalste Americana, de bandleden hebben een voorkeur voor old school countryrock. Roest ten slotte speelt rock- en popcovers van de jaren zestig tot aan vandaag. De bands zullen tijdens een avondvullend programma elk drie maal een set van dertig minuten spelen, waarbij de bands elkaar na iedere dertig minuten zullen afwisselen.

Coronaperiode

Het concept van Band on the Run is ontstaan na de coronaperiode, toen het vanwege de nasleep van de lockdowns voor Zeeuwse amateurbands en coverbands moeilijk was om optredens te krijgen in de horeca. Die had op dat moment wel wat anders aan zijn hoofd dan het inhuren van artiesten. Initiatiefnemer van het minifestival Maurits Kempees (Mauke voor bekenden), een Zeeuwse muzikant in hart en nieren, ging dat aan het hart en hij lanceerde het idee om Zeeuwse amateur coverbands één of misschien wel twee keer per jaar een podium te geven in een professioneel uitgeruste zaal, een terugkerend evenement dus.

Paul McCartney

De naam van het festival, Band on the Run, ziet Mauke als een verwijzing naar het nummer en het gevoel van vrijheid dat Paul McCartney heeft ervaren nadat hij was losgekomen van The Beatles, een soort wederopstanding. Mauke wilde dat ook Zeeuwse coverbands dit gevoel zouden ervaren tijdens het minifestival. Een gevoel van vrijheid na een verstikkende coronaperiode, een kans om als band weer een keer ouderwets te vlammen voor een zaal vol fans en publiek op een groot podium met professioneel geluid en dito belichting.

Aanvang is 20.30 uur, de deuren gaan open om 20.00 uur.

Tickets en info: www.despotmiddelburg.nl