Tientallen monumenten te bezoeken in Middelburg, Veere en Vlissingen

Zaterdag 14 september doen de drie Walcherse gemeenten mee aan de 38ste editie van de Open Monumentendag. Meer dan 70 monumenten zijn die dag tussen 10.00 en 17.00 uur gratis of tegen een gereduceerd tarief te bezoeken. Het aanbod is gevarieerd: vuurtorens, buitenplaatsen, musea, molens, bunkers, kerken en nog veel meer.

Het doel van dit evenement is het vergroten van de aandacht voor de monumenten door dit bijzondere cultureel erfgoed toegankelijk te maken en het daarmee te behouden voor een breed publiek. Elk jaar wordt er een speciaal thema aan de Open Monumentendag gegeven. Dit jaar is het thema: “Erfgoed van routes, netwerken en verbindingen”. Een mooi thema, omdat het ook uitdrukking geeft aan wat Erfgoed doet.

Routes

Denk aan de interessante routes die er ook op Walcheren zijn om erfgoed te ontdekken. En niet te vergeten de verbindingen (contacten) die dankzij erfgoed tussen mensen en organisaties zijn ontstaan, maar ook de verbinding, die er wordt gelegd tussen het verleden en heden. Erfgoed maakt een stad of dorp aantrekkelijk en interessant. Veere, Middelburg en Vlissingen zijn gemeenten, waar veel erfgoed te bewonderen is. Maak van de gelegenheid gebruik om er op 14 september kennis mee te maken.

Ontmoeten

Verschillende monumenten hebben hun deuren geopend om nader uitleg te geven. Je ontmoet ook mensen, die eveneens geïnteresseerd in monumenten. In een flyer beschrijven de drie Walcherse gemeenten welke monumenten bezoekers kunnen bezoeken en welke activiteiten er plaatsvinden. De flyer is in de Walcherse gemeenten te verkrijgen bij de gemeentehuizen, deelnemende monumenten en een aantal supermarkten, musea, bibliotheken en toeristische informatiepunten. De flyer is ook online in te zien. Voor meer informatie over het programma en de deelnemende monumenten: www.openmonumentendag.nl

Foto: Peter Urbanus