Week van de Pleegzorg

Van 1 tot en met 8 november is het de landelijke Week van de Pleegzorg. Ook als gemeente Veere staan ze daar deze week bij stil staan en willen we pleegouders bedanken die zich inzetten voor het opvangen van pleegkinderen. Alle pleegouders in onze gemeente ontvangen dan ook een lekkere verrassing als bedankje!

Wethouder Bert Tuk: “Voor de meeste opgroeiende kinderen is een stabiel en veilig thuis vanzelfsprekend. Maar als dit niet zo is, kan een extra thuis uitkomst bieden. Momenteel telt de gemeente Veere 44 pleegouders. Mooi dat er zoveel pleegouders zijn die kinderen een tweede thuis willen bieden”. Deze week bracht wethouder Tuk een bezoek aan één van de pleegouders in onze gemeente.

Maak van uw huis een tweede thuis. Dat kan op meer manieren dan u denkt. Sommige pleeggezinnen nemen een kind in huis op tot de problemen thuis zijn opgelost. Maar ook parttime kunt u als pleegouder van grote betekenis zijn. Dan komt een kind bijvoorbeeld in het weekend of in de vakantie logeren. Voor het pleegouderschap maakt het bijvoorbeeld ook niet uit of u een partner hebt of alleenstaand bent.

Benieuwd naar de ervaringen van pleegouders? Neem eens een kijkje op de website pleegzorg.nl Wilt u naar een informatieavond bij u in de buurt? Op de website van Juvent vindt u data van (online) informatiebijeenkomsten.