Ondernemersbijeenkomst gemeente Veere

Op donderdag 13 april 2023 heeft er een ondernemersavond in het gemeentehuis in Domburg plaatsgevonden. De avond werd georganiseerd door de gemeente Veere en de FOV (Federatie van Ondernemersverenigingen Veere). Alle ondernemers in de gemeente Veere, ingeschreven bij de KVK, kregen hiervoor een uitnodiging in de brievenbus. Ruim 175 ondernemers waren op deze avond aanwezig. Het doel van de bijeenkomst was het aanhalen van de banden tussen de gemeente en de ondernemers.

De avond begon met een welkomstwoord door burgemeester Frederiek Schouwenaar. De burgemeester sprak met trots over de ondernemende inwoners in de gemeente en benadrukte het belang van samenwerking tussen ondernemers en gemeente. Daarna sprak de voorzitter van de FOV, Jan de Regt, de aanwezigen toe. Er volgde een interactief gedeelte waarin wethouders René de Visser, Marcel Steketee, Ruud van Houten en Bert Tuk met de aanwezigen in gesprek gingen aan de hand van een aantal stellingen over onder andere de relatie gemeente/bedrijfsleven. Daarna kreeg men de gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje. Aanwezigen konden ook over de ‘ondernemersmarkt’ struinen, waarbij diverse ondernemers zichzelf presenteerden vanachter een marktkraam. De bijeenkomst werd geleid door Maikel Harte.

Het werd een waardevolle avond. De gemeente Veere bedankt de ondernemers voor hun aanwezigheid en het meedenken. De gemeente zet graag het zoeken van verbinding met de ondernemers voort. Burgemeester Frederiek Schouwenaar kondigde in haar toespraak aan dat er bezoeken aan ondernemersverenigingen worden gepland via de federatie van ondernemersverenigingen. Ook worden er bedrijfsbezoeken gepland vanuit het Ondernemersteam Veere en zal men de boer op gaan om bij de ondernemers langs te komen.

Vanaf januari 2024 gaat de omgevingswet in, waar de “nieuwe” manier van samenwerken ook in de wet geborgd is. Veere wacht niet tot de omgevingswet in gaat maar werkt op dit moment al op een andere manier met haar inwoners en ondernemers samen.t

Één van de instrumenten die gemeente Veere inzet om bestaande én nieuwe ondernemers in Veere beter van dienst te zijn is het Ondernemersteam Veere. Eén centraal loket waar alle huidige en toekomstige ondernemers met vragen terecht kunnen. Het Ondernemersteam Veere is het eerste aanspreekpunt voor ondernemers binnen de gemeente en kunnen u voorzien van informatie op allerlei gebieden. U kunt contact met hen opnemen via e-mail: ondernemersteam@veere.nl. Omdat er ook behoefte kan zijn aan onafhankelijk extern advies werkt de gemeente samen met de Ondernemersmanager: Werner van Laere.