Kunstwerk van duizenden vrijwilligers in de Grote Kerk in Veere

In de Grote Kerk Veere toont van 23 juni tot en met 15 september een bijzonder kunstwerk te zien. Het betreft een geborduurd bos gemaakt door kunstenaar Sara Vrugt en meer dan duizend vrijwilligers.

Het kunstwerk is opgebouwd uit verschillende patronen, steken en kleuren, die allemaal passen bij de seizoenen. Het eindresultaat hangt in spiraalvorm, zodat een gelaagde ruimte ontstaat waarin de bezoeker zich kan onderdompelen. Telkens zie je zowel de voor- als de achterkant van het werk, ieder met hun eigen kwaliteit, aldus de organisatie. “Het binnengaan van deze installatie, waarin de bomen vier meter boven je uittorenen en de seizoenen aan je voorbijtrekken, benadert de ervaring van een echt bos én laat ruimte aan de verbeelding.”

Stadstuin Veere

De organisatie heeft bewoners en basisscholieren uit Veere betrokken bij het project, door samen planten te zaaien. Bewoners die plantjes gezaaid hebben, komen deze zaterdagmiddag 22 juni planten in het middenschip van de kerk. Zo verrijst naast het kunstwerk van Sara een nieuw kunstwerk, dat bijdraagt aan de ontwikkeling van de Stadstuin van de Grote Kerk Veere. 

Na afloop van de tentoonstelling worden deze wilde bloemen en planten in september in de Stadstuin geplaatst en kunnen zowel mensen als insecten er nog vele jaren van genieten. Het project is mogelijk gemaakt door het Familiefonds Hurgronje, gemeente Veere, provincie Zeeland en Cultuurfonds Zeeland.

De Grote Kerk in Veere (foto: Peter Urbanus)