Gemeente Veere vraagt inwoners Koudekerke mee te denken over speel- en sportplekken in Koudekerke

Buitenspelen en sporten is leuk, leerzaam en gezond. Als gemeente Veere vinden zij het belangrijk dat kinderen buiten kunnen spelen en sporten. Daarom wilt de gemeente graag in Koudekerke de openbare speel- en sportruimte aanpassen en vernieuwen. De gemeente vraagt daarom inwoners van Koudekerke mee te denken.

De gemeente wilt graag een grote centrale speelplek als ontmoetingsplek creëren in Koudekerke. Deze speelplek komt op een bestaande locatie waar nu al een speeltuin is. Hoe de speelplek eruit gaat zien? Dat wilt de gemeente graag samen met de inwoners over nadenken. Daarnaast is er het plan om een pumptrackbaan in Koudekerke te maken. Op dit moment zoekt de gemeente hiervoor naar de best passende en geschikte locatie. Graag horen zij van de inwoners wat zij een goede locatie vinden.

De gemeente Veere verzorgt daarom een bewonersavond op 27 september van 16.30 tot 18.00 uur. Alle inwoners van Koudekerke hebben hiervan een uitnodiging gekregen. De bewonersavond zal gehouden worden in Kerk de Klimop. Jong en oud zijn volgens de gemeente van harte welkom.

Naast de bewonersavond wordt er ook met de kinderen van de verschillende basisscholen in Koudekerke gewandeld. Kinderen kunnen dan laten zien waar ze graag spelen en op welke manier. Deze wandeling organiseren en plant de gemeente in overleg met de scholen.

Aan de hand van alle wensen en ideeën van de kinderen en inwoners gaat de gemeente Veere aan de slag met de locatie en inrichting van de centrale speelplek. Ook gaan ze aan de slag met de inrichting van de andere speelplekken en kiezen ze een locatie voor de pumptrackbaan. Het Ontmoeting- en Speelruimtebeleid 2023 – 2032 geeft de kaders aan. Verder ondersteunt het ontwerp- en adviesbureau Speelplan de gemeente bij het project. Veere houdt jong en oud in Koudekerke op de hoogte.

Het is mogelijk om uw vragen te stellen. Mail dan naar contact@speelplan.nl en vermeld ‘Buurtspeelplek Koudekerke’ in de onderwerpregel.