Domburg behoudt erkenning van ‘Badstatus’

De gemeente Veere heeft wederom de erkenning van ‘Badstatus’ verkregen voor Domburg. Deze titel wordt toegekend aan badplaatsen die voldoen aan strenge kwaliteitsnormen op het gebied van klimaat, zeewaterkwaliteit, faciliteiten en gastvrijheid. 

Uit wetenschappelijke analyses is geconcludeerd dat Domburg voldoet aan de Europese kwaliteitscriteria van de European Spas Association (ESPA). In 2013 heeft Domburg de ‘Badstatus’ ook verkregen. Het behoud van deze status is een belangrijke mijlpaal voor Domburg. Het getuigt van de voortdurende inzet van ondernemers, gemeente en haar inwoners om de badplaats tot een aantrekkelijke bestemming te maken.

“Wij zijn vereerd met het behouden van de Badstatus erkenning voor de komende 10 jaar en trots dat we dit samen met Cadzand (gemeente Sluis) hebben ontvangen”, verklaarde wethouder Steketee van de gemeente Veere. “Dit toont aan dat Domburg een aantrekkelijke badplaats is, waar bezoekers kunnen genieten van prachtige stranden, uitstekende faciliteiten en een warm welkom. We blijven vastberaden om Domburg, samen met onze inwoners en ondernemers te positioneren als een topbestemming voor iedereen die op zoek is naar een unieke bad ervaring”.

Met de verlenging van de ‘Badstatus’-erkenning voor Domburg blijft de gemeente zich inzetten om de badplaats blijvend te laten voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en gastvrijheid. Om dit te realiseren ontwikkelt de gemeente in samenwerking met inwoners en ondernemers een uitvoeringsprogramma.

Foto: ©Gemeente Veere