Een avond Nederlandstalige pop in De Spot met Abel en Smaakstof

Vrijdag 11 oktober verwelkomt De Spot twee Nederlandse acts: Abel en Smaakstof. Abel maakt pakkende Nederlandstalige popliedjes en bestormde ooit de hitlijsten met onder meer de hit ‘Onderweg’. Nu zijn ze weer actief. Smaakstof is een Zeeuwse opkomende popband. 

Aan het begin van deze eeuw bestormde de Bredase band Abel de hitlijsten met de single ‘Onderweg’. Ook de videoclip, met een rol voor de jonge actrice Birgit Schuurman, werd iconisch. Na veertien jaar is Abel terug, mét nieuwe muziek. Het optreden wordt een feest der herkenning, want behalve ‘Onderweg’ verbaas je je over het feit dat je eigenlijk meer Abel-hits kunt meezingen dan je denkt. En dan hebben we het over de pakkende nummers van hun nieuwste album nog niet eens gehad.

Melodieën als oorwurmen

Smaakstof, een Zeeuwse opkomende popband, opent de avond. Het repertoire van deze band  bestaat uit pakkende teksten en melodieën als oorwurmen, afgewisseld door nummers met een rauwer randje en uitstapjes naar de blues- en rockmuziek. Samen zorgen Abel en Smaakstof voor een avond heerlijke Nederlandstalige popmuziek.

De deuren openen om 20:00 uur en tickets kosten 25 euro.

Abel (Foto: Pauline Grootenboer)