Vlissingse producent AED’s Medisol komt in Zweedse handen

Het Vlissingse bedrijf Medisol BV, Europees marktleider op gebied van AED’s (Automatische Externe Defibrillators) komt in Zweedse handen. Medisol is opgericht in 2001 door oud-ambulanceverpleegkundige Pieter Joziasse.

Het bedrijf Safe Life AB, gevestigd in Stockholm, heeft de afgelopen jaren een sterke expansie gekend en versterkt haar positie in Europa met de overname van Medisol. Medisol is in 2001 opgericht door Pieter Joziasse. Het bedrijf maakte een snelle groei door en haalde 13 FD Gazellen als één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. In februari van dit jaar nam Medisol zelf al het bedrijf AED Voordelig uit Nuenen over, om de marktpositie op het gebied van service te versterken. Na deze overname kondigde het bedrijf al aan verder te willen groeien middels een ‘buy and build’-strategie.

Gespecialiseerd

Safe Life is opgericht in 2019 en kent inmiddels 28 aangesloten bedrijven met meer dan 300 medewerkers, allen gespecialiseerd in AED’s en reanimatie-gerelateerde artikelen zoals reanimatiepoppen. Zij zijn – naast Canada en de Verenigde Staten – actief in zeven verschillende Europese landen. Met de overname van Medisol vergroot het bedrijf haar aanwezigheid naar alle 30 Europese landen. Safe Life bereikt aan het eind van dit jaar naar verwachting een omzet van 200 miljoen euro, maar doel van Safe Life is om verder door te groeien.

Toekomst

De samenwerking met Safe Life maakt ons klaar voor verdere toekomstige uitbreidingen, waarbij klanttevredenheid een topprioriteit zal blijven, stelt Joziasse. “Ons doel om in 2030 iedereen toegang tot een AED te laten hebben binnen 6 minuten, is een passie die we delen met onze nieuwe, ambitieuze moedermaatschappij.” Binnen Europa geldt Medisol als grootste acquisitie van Safe Life tot op heden. Medisol BV blijft gewoon gevestigd in Vlissingen, zegt Joziasse.

Oprichter Pieter Joziasse (midden) met leidinggevenden Anne-Marieke Wieman en Kees Westerweele (foto: Medisol)