Waarom in het weekeinde geen OV-fietsen te huur op NS-station Vlissingen?

De Partij Souburg Ritthem (PSR) in de Vlissingse gemeenteraad stelt vragen aan het college van B en W over de OV-fietsenverhuur bij het Vlissingse NS-station. Die is in het weekeinde gesloten. Een vreemde keuze, vindt de PSR. De partij wil graag dat het college gaat kijken naar een oplossing.

“Het is zaterdagochtend, de zon schijnt en Vlissingen ligt er prachtig bij. Toeristen en reizigers komen aan met de trein, klaar om de stad en de Zeeuwse kust te verkennen. Ze lopen verwachtingsvol naar de OV-fietsverhuur bij het station, alleen om daar voor een gesloten deur te staan”, zo beschrijft de PSR een realistisch scenario. “Vlissingen, een stad die leeft van toerisme en bezoekers, heeft hier toch een vreemde keuze gemaakt. Terwijl op andere stations in Nederland de OV-fietsverhuur de klok rond open is of volledig geautomatiseerd werkt, blijft het in het weekeinde in Vlissingen stil.”

Geautomatiseerde verhuur

“Geen fiets om de stad te ontdekken, geen eenvoudige oplossing voor diegenen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. In een tijd waarin gemak en toegankelijkheid vooropstaan, zou ook Vlissingen hierin mee moeten gaan”, vindt de PSR. “Een volledig geautomatiseerde verhuur, zonder afhankelijkheid van beperkt beschikbaar personeel, zou een uitkomst zijn. Het is niet alleen een kwestie van service, maar ook van imago voor onze stad. Want laten we eerlijk zijn, een stad die moeilijk toegankelijk is, verliest snel haar charme.”

Statushouders

Het is tijd om mee te fietsen met de rest van het land. Want toeristen en reizigers verdienen beter, stelt de PSR. Ze wil graag weten waarom deze keuze is gemaakt, terwijl in andere steden de OV- fietsenverhuur wel gewoon de klok rond doorgaat. Ook vraagt de partij of het college met de NS in gesprek kan gaan over een oplossing. “En in hoeverre kan de inzet van Orionis-personeel of van de statushouders, zoals voorgesteld in het project ‘Wind in de zeilen’, een oplossing bieden voor de beperkte openingstijden van de OV-fietsverhuur bij station Vlissingen? Kan het college daar ook niet met de NS over in gesprek gaan?”